HTML

Minden, ami szép és jó (vagy csúnya és rossz)

A nagy összevisszaság, ami a fejemben van.

Friss topikok

2009.10.01. 09:30 Hoppancs

Tori varázslat (Prága, 2009.szeptember 24.)

Ez a rövidke videó a nyitószám, azaz a Give végét rögzíti. Jó lett volna többet felvenni belőle, de a fényképezőm fura játékba kezdett, aminek lényege az volt, hogy véletlenül sem engedett egy percnél tovább videózni, és saját kénye-kedve szerint kapcsolta magát ki és be. (Talán ő is azt szerette volna, ha teljes mértékben átadom magam az élménynek, és nem vesztegetem az időmet holmi dokumentálásra.)

Ha azonban vetünk egy pillantást a hihetetlenül fantasztikus setlistre, talán érthetővé válik a törekvésem minél több dal rögzítésére...Akkor tehát nézzük:

Give
Beauty Of Speed
Cornflake Girl
Pancake w/Ohio
Girl
Flavor
Space Dog
Bells For Her
Marys Of The Sea
Spark
Take to the Sky w/I Feel the Earth Move
Josephine
Jamaica Inn

Yes, Anastasia
Snow Cherries From France

China
Lady In Blue
Cars And Guitars
Talula
Precious Things
Strong Black Vine
Raspberry Swirl
Big Wheel

 

Csak kapkodtam a fejem a sok csoda hallatán. A Give-et követte a gyönyörű, színes Beauty of Speed, majd az ezúttal is energikus Cornflake Girl, és akkor még hátra volt a többi húsz "fogás".

Kellemes meglepetésként ért, hogy egyik nagy kedvencem, a Girl is helyet kapott az előadott művek közt.Most hallottam először élőben, és nem csalódtam.

 

Az örömöm csak fokozódott, mikor elkezdődött a Flavor, az egyik leggyönyörűbb dal az új lemezről. Mondanom sem kell, hogy tökéletes előadást élvezhettünk, ráadásul Tori - szokásához híven - a zongora mellett két másik billentyűs ketyerét is bűvölt, különleges effektekkel gazdagítva a műsort. És milyen tündéri volt az az arckifejezés, amivel ki-kiézett a közönségre, miközben egy apró szintetizátorból futurisztikus hangokat csalogatott elő!:-)

 Az űrbéli hangulat folytatódott a Space Doggal, majd felcsendült  a szépséges Bells For Her, ami már kétéve Budapesten is a koncert csúcspontjai közé tartozott.

 Bár nem a The Beekeeper a kedvenc albumom, Tori kiváló érzékkel választotta ki róla azokat a darabokat, amiket a legjobban szeretek. A Marys Of The Sea, Jamaica Inn , Cars And Guitars tökéletes ízelítő a lemez hangulatából. Elhangzott a   Spark is, amit szintén különleges ajándéknak tekintettem. Ez volt az utolsó, amit fel tudtam venni, de nem is baj.

Körülbelül a koncert felénél Tori közölte, hogy kapunk két plusz dalt, mivel nem volt előzenekar, illetve figyelmeztetett, hogy ezek szövegét valószínűleg el fogja rontani, mivel régen játszotta már őket. A bejelentést nagy üdvrivalgás fogadta, és úgy tűnt, senkit sem zavar az esetleges hibák lehetősége.:-)

Az extra blokk utáni legjobb pillanatokat számomra a China, Talula és a Raspberry Swirl szolgáltatták, majd hamarosan véget is ért a műsor a Big Wheel-lel. Kicsit jobban tetszett a 2007-es turnén, hogy a Hey Jupiter zárta a koncerteket, valahogy mindig azt gondoltam, hogy a lassú számok alkalmasabbak erre. Persze, reklamációra azért így sem volt okom, nagyon szép volt minden.


Szólj hozzá!

Címkék: zene prága kultúra koncert girl élmények tori amos spark give cornflake girl bells for her flavor abnormally attracted to sin raspberry swirl


A bejegyzés trackback címe:

https://cseppetsembolcs.blog.hu/api/trackback/id/tr551418743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása